fbpx

Дали може ученик да се врати во редовно училиште откако бил префрлен во специјално училиште?

Дали може ученик да се врати во редовно училиште откако бил префрлен во специјално училиште?

Хиперактивно детенце го отпишаа од училиште и сега мора да оди во специјално училиште кое е оддалечено 30км. Во одделението каде што е сместено има само 3 дечиња со церебрална парализа.

Одговара Игор Јадровски од Хелсиншкиот комитет за човекови права