fbpx

Пешачката зона на Шилегов ги исплаши „центарци“

Пешачката зона на Шилегов ги исплаши „центарци“

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов в година ќе прави голема пешачка зона во строгиот центар на градот. За возилата кои сега поминуваат кај “Рекорд“, ќе ја проширува „Даме Груев“, улицата позади Собрание и ќе направи уште две сообраќајни ленти. Идејата на Шилегов ги затече и станарите кои живеат тука, но и сообраќајните експерти. Првите велат дека улицата ќе им дојде до пред влезот во зграда, а вторите велат дека не држи аргументот на градоначалникот дека ќе се намали сообраќајот.

Новинарка: Соња Петрушевска
Снимател: Борис Каевски
Монтажа: Ристо Душковски

Видеото го изработи Институот за комуникациски студии.

Пешачката зона на Шилегов ги исплаши „центарци“
Watch the video

Пешачката зона на Шилегов ги исплаши „центарци“

kopce1

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов в година ќе прави голема пешачка зона во строгиот центар на градот. За возилата кои сега поминуваат кај “Рекорд“, ќе ја проширува „Даме Груев“, улицата позади Собрание и ќе направи уште две сообраќајни ленти. Идејата на Шилегов ги затече и станарите кои живеат тука, но и сообраќајните експерти. Првите велат дека улицата ќе им дојде до пред влезот во зграда, а вторите велат дека не држи аргументот на градоначалникот дека ќе се намали сообраќајот.

Новинарка: Соња Петрушевска
Снимател: Борис Каевски
Монтажа: Ристо Душковски

Видеото го изработи Институот за комуникациски студии.