Не биди нем набљудувач. Направи промена со употреба на медиумите.

Дознај што треба да содржи една информација за да биде вест.

Интернетот и социјалните медиуми ни ја даваат можноста, ние самите да бидеме креатори на медиумски содржини. Преку овие алатки, можеме да го споделиме нашето мислење со илјадници луѓе. Тоа можеме да...
Повеќе

Кога пишувате соопштение за јавноста мора да напишете добро структурирана вест според сите новинарски стандарди и притоа да биде точни, прецизни, едноставни и јасни. Видеото е изработено од...
Повеќе

Секогаш кога имате доволно факти, можете да го убедите новинарот дека имате навистина добра приказна. Видеото е изработено од Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и е првично...
Повеќе
Повеќе

300x250

             
             
fb   twit   instagram   youtube
             

 

youtube 1