fbpx

Сѐ што треба да знаете за годишните одмори

Сѐ што треба да знаете за годишните одмори

После колку време работа ми следува одмор? Колку денови одмор ми следуваат? Дали може целиот одмор наеднаш да се искористи? Само прашај ги има одговорите на овие прашања и открива сѐ она што треба да го знаете за годишните одмори.

 

 

Дознај повеќе за годишните одмори:

Kolku-denovi-godisen-odmor-mi-sleduvaat-150x150

Шалтерисување: Колку денови годишен одмор ми следуваат?

Kolku-najdolgo-moze-da-se-zeme-neplaten-odmor-150x150

Колку најдолго може да се земе неплатен одмор?

Dali-moze-rabotodavacot-da-odbie-da-mi-dade-odmor-150x150

Дали може работодавачот да одбие да ми даде одмор?

Dali-ako-sum-na-boleduvanje-rabotodavacot-moze-da-mi-ja-namali-platata-i-da-mi-zeme-denovi-od-odmor-150x150

Дали ако сум на боледување работодавачот може да ми ја намали платата и да ми земе денови од одмор?

Ako-rabotodavacot-go-raskine-dogovorot-za-vrabotuvanje-pred-istiot-da-istece-dali-treba-na-vraboteniot-da-mu-isplati-godisen-odmor-terenski-dodatok-hranarina-dodatoci-za-prevoz-i-drugi-nadomestoci-150x150

Ако работодавачот го раскине договорот за вработување пред истиот да истече дали треба на вработениот да му исплати годишен одмор, теренски додаток, хранарина, додатоци за превоз и други надоместоци?

Dali-imaat-pravo-da-mi-go-odzemat-odmorot-bidejki-za-vreme-na-pandemijata-rabotev-so-skrateno-rabotno-vreme-a-zemav-plata-vo-celosniot-iznos-150x150

Дали имаат право да ми го одземат одморот бидејќи за време на пандемијата работев со скратено работно време, а земав плата во целосниот износ?

Ako-vo-januari-2021-godina-odam-vo-penzija-dali-i-kolku-mi-sleduva-odmor-za-taa-godina-150x150

Ако во јануари 2021 година одам во пензија, дали и колку ми следува одмор за таа година?

Kolku-denovi-godisen-odmor-mi-sleduvaat-dokolku-rabotam-40-casa-nedelno-150x150

Колку денови годишен одмор ми следуваат доколку работам 40 часа неделно?

Dali-imaat-pravo-da-mi-go-zemat-odmorot-bidejki-rabotev-so-skrateno-rabotno-vreme-150x150

Дали имаат право да ми го земат одморот, бидејќи работев со скратено работно време?

Dali-smee-rabotodavacot-da-mu-odbie-denovi-od-godisniot-odmor-na-rabotnikot-koga-firmata-ne-raboti-poradi-korona-virusot-150x150

Дали смее работодавачот да му одбие денови од годишниот одмор на работникот кога фирмата не работи поради корона вирусот?

Dali-rabotodavacot-e-dolzen-da-mu-dade-primerok-na-vraboteniot-od-resenieto-za-godisen-odmor-150x150

Дали работодавачот е должен да му даде примерок на вработениот од решението за годишен одмор?

Ako-firmata-prestane-so-rabota-dali-za-preostanatite-denovi-odmor-na-vrabotenite-im-sleduva-nekakov-nadomestok-150x150

Ако фирмата престане со работа дали за преостанатите денови одмор на вработените им следува некаков надоместок?

Dali-e-dozvoleno-rabotodavacot-da-go-odjavuva-i-povtorno-da-go-prijavuva-vraboteniot-bez-da-go-izvesti-za-da-izbegne-da-mu-dade-godisen-odmor-150x150

Дали е дозволено работодавачот да го одјавува и повторно да го пријавува вработениот без да го извести за да избегне да му даде годишен одмор?

na-kolku-denovi-pred-odmor-moze-da-se-dade-otkaz-150x150

На колку денови пред одмор може да се даде отказ?

dali-brojot-na-denovi-za-odmor-zavisi-od-stazot-150x150

Дали бројот на денови за одмор зависи од работниот стаж?

denovi-od-star-odmor-kaj-nov-rabotodavac-150x150

Дали можам неискористените денови одмор од кај стариот да ги искористам кај новиот работодавач?

Kolku-denovi-godisen-odmor-mi-sleduvaat-150x150

Шалтерисување: Колку денови годишен одмор ми следуваат?

Kolku-najdolgo-moze-da-se-zeme-neplaten-odmor-150x150

Колку најдолго може да се земе неплатен одмор?

Dali-moze-rabotodavacot-da-odbie-da-mi-dade-odmor-150x150

Дали може работодавачот да одбие да ми даде одмор?

Dali-ako-sum-na-boleduvanje-rabotodavacot-moze-da-mi-ja-namali-platata-i-da-mi-zeme-denovi-od-odmor-150x150

Дали ако сум на боледување работодавачот може да ми ја намали платата и да ми земе денови од одмор?

Ako-rabotodavacot-go-raskine-dogovorot-za-vrabotuvanje-pred-istiot-da-istece-dali-treba-na-vraboteniot-da-mu-isplati-godisen-odmor-terenski-dodatok-hranarina-dodatoci-za-prevoz-i-drugi-nadomestoci-150x150

Ако работодавачот го раскине договорот за вработување пред истиот да истече дали треба на вработениот да му исплати годишен одмор, теренски додаток, хранарина, додатоци за превоз и други надоместоци?

Dali-imaat-pravo-da-mi-go-odzemat-odmorot-bidejki-za-vreme-na-pandemijata-rabotev-so-skrateno-rabotno-vreme-a-zemav-plata-vo-celosniot-iznos-150x150

Дали имаат право да ми го одземат одморот бидејќи за време на пандемијата работев со скратено работно време, а земав плата во целосниот износ?

Ako-vo-januari-2021-godina-odam-vo-penzija-dali-i-kolku-mi-sleduva-odmor-za-taa-godina-150x150

Ако во јануари 2021 година одам во пензија, дали и колку ми следува одмор за таа година?

Kolku-denovi-godisen-odmor-mi-sleduvaat-dokolku-rabotam-40-casa-nedelno-150x150

Колку денови годишен одмор ми следуваат доколку работам 40 часа неделно?

Dali-imaat-pravo-da-mi-go-zemat-odmorot-bidejki-rabotev-so-skrateno-rabotno-vreme-150x150

Дали имаат право да ми го земат одморот, бидејќи работев со скратено работно време?

Dali-smee-rabotodavacot-da-mu-odbie-denovi-od-godisniot-odmor-na-rabotnikot-koga-firmata-ne-raboti-poradi-korona-virusot-150x150

Дали смее работодавачот да му одбие денови од годишниот одмор на работникот кога фирмата не работи поради корона вирусот?

Dali-rabotodavacot-e-dolzen-da-mu-dade-primerok-na-vraboteniot-od-resenieto-za-godisen-odmor-150x150

Дали работодавачот е должен да му даде примерок на вработениот од решението за годишен одмор?

Ako-firmata-prestane-so-rabota-dali-za-preostanatite-denovi-odmor-na-vrabotenite-im-sleduva-nekakov-nadomestok-150x150

Ако фирмата престане со работа дали за преостанатите денови одмор на вработените им следува некаков надоместок?

Dali-e-dozvoleno-rabotodavacot-da-go-odjavuva-i-povtorno-da-go-prijavuva-vraboteniot-bez-da-go-izvesti-za-da-izbegne-da-mu-dade-godisen-odmor-150x150

Дали е дозволено работодавачот да го одјавува и повторно да го пријавува вработениот без да го извести за да избегне да му даде годишен одмор?

na-kolku-denovi-pred-odmor-moze-da-se-dade-otkaz-150x150

На колку денови пред одмор може да се даде отказ?

dali-brojot-na-denovi-za-odmor-zavisi-od-stazot-150x150

Дали бројот на денови за одмор зависи од работниот стаж?

denovi-od-star-odmor-kaj-nov-rabotodavac-150x150

Дали можам неискористените денови одмор од кај стариот да ги искористам кај новиот работодавач?

Сѐ што треба да знаете за годишните одмори
Watch the video

После колку време работа ми следува одмор? Колку денови одмор ми следуваат? Дали може целиот одмор наеднаш да се искористи? Само прашај ги има одговорите на овие прашања и открива сѐ она што треба да го знаете за годишните одмори.

 

 

Дознај повеќе за годишните одмори:

Kolku-denovi-godisen-odmor-mi-sleduvaat-150x150

Шалтерисување: Колку денови годишен одмор ми следуваат?

Kolku-najdolgo-moze-da-se-zeme-neplaten-odmor-150x150

Колку најдолго може да се земе неплатен одмор?

Dali-moze-rabotodavacot-da-odbie-da-mi-dade-odmor-150x150

Дали може работодавачот да одбие да ми даде одмор?

Dali-ako-sum-na-boleduvanje-rabotodavacot-moze-da-mi-ja-namali-platata-i-da-mi-zeme-denovi-od-odmor-150x150

Дали ако сум на боледување работодавачот може да ми ја намали платата и да ми земе денови од одмор?

Ako-rabotodavacot-go-raskine-dogovorot-za-vrabotuvanje-pred-istiot-da-istece-dali-treba-na-vraboteniot-da-mu-isplati-godisen-odmor-terenski-dodatok-hranarina-dodatoci-za-prevoz-i-drugi-nadomestoci-150x150

Ако работодавачот го раскине договорот за вработување пред истиот да истече дали треба на вработениот да му исплати годишен одмор, теренски додаток, хранарина, додатоци за превоз и други надоместоци?

Dali-imaat-pravo-da-mi-go-odzemat-odmorot-bidejki-za-vreme-na-pandemijata-rabotev-so-skrateno-rabotno-vreme-a-zemav-plata-vo-celosniot-iznos-150x150

Дали имаат право да ми го одземат одморот бидејќи за време на пандемијата работев со скратено работно време, а земав плата во целосниот износ?

Ako-vo-januari-2021-godina-odam-vo-penzija-dali-i-kolku-mi-sleduva-odmor-za-taa-godina-150x150

Ако во јануари 2021 година одам во пензија, дали и колку ми следува одмор за таа година?

Kolku-denovi-godisen-odmor-mi-sleduvaat-dokolku-rabotam-40-casa-nedelno-150x150

Колку денови годишен одмор ми следуваат доколку работам 40 часа неделно?

Dali-imaat-pravo-da-mi-go-zemat-odmorot-bidejki-rabotev-so-skrateno-rabotno-vreme-150x150

Дали имаат право да ми го земат одморот, бидејќи работев со скратено работно време?

Dali-smee-rabotodavacot-da-mu-odbie-denovi-od-godisniot-odmor-na-rabotnikot-koga-firmata-ne-raboti-poradi-korona-virusot-150x150

Дали смее работодавачот да му одбие денови од годишниот одмор на работникот кога фирмата не работи поради корона вирусот?

Dali-rabotodavacot-e-dolzen-da-mu-dade-primerok-na-vraboteniot-od-resenieto-za-godisen-odmor-150x150

Дали работодавачот е должен да му даде примерок на вработениот од решението за годишен одмор?

Ako-firmata-prestane-so-rabota-dali-za-preostanatite-denovi-odmor-na-vrabotenite-im-sleduva-nekakov-nadomestok-150x150

Ако фирмата престане со работа дали за преостанатите денови одмор на вработените им следува некаков надоместок?

Dali-e-dozvoleno-rabotodavacot-da-go-odjavuva-i-povtorno-da-go-prijavuva-vraboteniot-bez-da-go-izvesti-za-da-izbegne-da-mu-dade-godisen-odmor-150x150

Дали е дозволено работодавачот да го одјавува и повторно да го пријавува вработениот без да го извести за да избегне да му даде годишен одмор?

na-kolku-denovi-pred-odmor-moze-da-se-dade-otkaz-150x150

На колку денови пред одмор може да се даде отказ?

dali-brojot-na-denovi-za-odmor-zavisi-od-stazot-150x150

Дали бројот на денови за одмор зависи од работниот стаж?

denovi-od-star-odmor-kaj-nov-rabotodavac-150x150

Дали можам неискористените денови одмор од кај стариот да ги искористам кај новиот работодавач?

Kolku-denovi-godisen-odmor-mi-sleduvaat-150x150

Шалтерисување: Колку денови годишен одмор ми следуваат?

Kolku-najdolgo-moze-da-se-zeme-neplaten-odmor-150x150

Колку најдолго може да се земе неплатен одмор?

Dali-moze-rabotodavacot-da-odbie-da-mi-dade-odmor-150x150

Дали може работодавачот да одбие да ми даде одмор?

Dali-ako-sum-na-boleduvanje-rabotodavacot-moze-da-mi-ja-namali-platata-i-da-mi-zeme-denovi-od-odmor-150x150

Дали ако сум на боледување работодавачот може да ми ја намали платата и да ми земе денови од одмор?

Ako-rabotodavacot-go-raskine-dogovorot-za-vrabotuvanje-pred-istiot-da-istece-dali-treba-na-vraboteniot-da-mu-isplati-godisen-odmor-terenski-dodatok-hranarina-dodatoci-za-prevoz-i-drugi-nadomestoci-150x150

Ако работодавачот го раскине договорот за вработување пред истиот да истече дали треба на вработениот да му исплати годишен одмор, теренски додаток, хранарина, додатоци за превоз и други надоместоци?

Dali-imaat-pravo-da-mi-go-odzemat-odmorot-bidejki-za-vreme-na-pandemijata-rabotev-so-skrateno-rabotno-vreme-a-zemav-plata-vo-celosniot-iznos-150x150

Дали имаат право да ми го одземат одморот бидејќи за време на пандемијата работев со скратено работно време, а земав плата во целосниот износ?

Ako-vo-januari-2021-godina-odam-vo-penzija-dali-i-kolku-mi-sleduva-odmor-za-taa-godina-150x150

Ако во јануари 2021 година одам во пензија, дали и колку ми следува одмор за таа година?

Kolku-denovi-godisen-odmor-mi-sleduvaat-dokolku-rabotam-40-casa-nedelno-150x150

Колку денови годишен одмор ми следуваат доколку работам 40 часа неделно?

Dali-imaat-pravo-da-mi-go-zemat-odmorot-bidejki-rabotev-so-skrateno-rabotno-vreme-150x150

Дали имаат право да ми го земат одморот, бидејќи работев со скратено работно време?

Dali-smee-rabotodavacot-da-mu-odbie-denovi-od-godisniot-odmor-na-rabotnikot-koga-firmata-ne-raboti-poradi-korona-virusot-150x150

Дали смее работодавачот да му одбие денови од годишниот одмор на работникот кога фирмата не работи поради корона вирусот?

Dali-rabotodavacot-e-dolzen-da-mu-dade-primerok-na-vraboteniot-od-resenieto-za-godisen-odmor-150x150

Дали работодавачот е должен да му даде примерок на вработениот од решението за годишен одмор?

Ako-firmata-prestane-so-rabota-dali-za-preostanatite-denovi-odmor-na-vrabotenite-im-sleduva-nekakov-nadomestok-150x150

Ако фирмата престане со работа дали за преостанатите денови одмор на вработените им следува некаков надоместок?

Dali-e-dozvoleno-rabotodavacot-da-go-odjavuva-i-povtorno-da-go-prijavuva-vraboteniot-bez-da-go-izvesti-za-da-izbegne-da-mu-dade-godisen-odmor-150x150

Дали е дозволено работодавачот да го одјавува и повторно да го пријавува вработениот без да го извести за да избегне да му даде годишен одмор?

na-kolku-denovi-pred-odmor-moze-da-se-dade-otkaz-150x150

На колку денови пред одмор може да се даде отказ?

dali-brojot-na-denovi-za-odmor-zavisi-od-stazot-150x150

Дали бројот на денови за одмор зависи од работниот стаж?

denovi-od-star-odmor-kaj-nov-rabotodavac-150x150

Дали можам неискористените денови одмор од кај стариот да ги искористам кај новиот работодавач?