fbpx

Дали за оддалеченост поголема од 50 километри до работното место на вработените во јавната администрација им следуваат патни трошоци?

Дали за оддалеченост поголема од 50 километри до работното место на вработените во јавната администрација им следуваат патни трошоци?

Прашувам за вработени во јавна администрација и наставници.

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за труд