fbpx

Çarshia e vjetër e Shkupit ka qenë zemra e qytetit

Për nga ana semantike “çarshi” paraqet shesh me katr hyrje. Krahas Suli hanit dikur ka kaluar lumi Seravë, shtrati i të cilit sot është i mbuluar me travertin. Çarshia mban në mendje jetë të pasur tregtare me 2.150 dyqane. Këto janë vetëm disa nga karakteristikat historiografike dhe etnologjike të trashëgimisë më të rëndësishme ndërtimore të Shkupit. Kustos-etnologia Olivera Xhartovska na shëtit nëpër ekspozitën e Muzeun e çarshisë së vjetër dhe përmes videos na i sjell faktet interesante dhe më pak të njohura.

Gazetare: Ana Zafirova

  Tërë storien mund ta lexoni KËTU  

Тагови:

Поврзани написи