fbpx

Како да се поттикне пријавување на корупција?

Повеќето случаи на корупција остануваат непријавени и неоткриени. Една од главните причини за неволноста на луѓето да пријавуваат е впечатокот дека институциите нема сериозно да го сфатат нивното пријавување и дека ништо нема да биде превземено понатаму. Погледни го видеото и #Прашај.

Тагови: