fbpx

Што (не) е добро управување?

Како да бидеме сигурни дека водачите на државата ќе ги донесат правите одлуки, дека корупцијата ќе биде сведена на минимум и дека ставовите на ранливите групи во општеството ќе бидат земени предвид при одлучувањето? Со добро управување. Погледни во видеото кои се осумте принципи на добро управување, а што не е добар начин на управување и #Прашај.

Видеото го изработиja Институтот за комуникациски студии и агенцијата New Moment.

Тагови: