fbpx

За осум години од Источна Македонија се иселиле жители колку еден помал град

Источниот плански регион ги очекува податоците од пописот за да може да креира нови развојни политики кои се разбира, зависат од бројот на населението. За последните осум години во овој крај се иселиле околу 5.500 жители.

Репортажата како живеат, што прават жителите на селата Жиганци и Крупиште во општина Чешиново-Облешево ја изработи ТВ Телма во соработка со онлајн платформата „Само прашај“ на Институтот за комуникациски студии.

 

Новинарка: Викторија Јовановска
Снимател: Трајче Миланов
Монтажер : Борче Крстевски

Тагови: