fbpx

Се градеше со самопридонес, ќе се приватизира со субвенции

Едвај се чека одлуката на Владата за прогласување на езерото Треска за туристичка развојна зона што ќе го отвори патот за „слатки“ субвенции за инвеститорите и за распродажба на земјиште за изградба на хотелски комплекс, викенд куќи и станбени објекти. Никој не нуди конкретно решение за прочистување на водата во езерото, кое дваесетина години е затворено поради загадување.

 

Истражувањето се вчитува...

Тагови: