fbpx

МВР брои 2.502.892 државјанства

Врз основа на евиденцијата на матичните броеви, МВР брои нешто над 2,5 милиони државјани. Во оваа бројка се опфатени и тие што живеат тука, и оние кои пријавиле дека се иселени. Заводот за статистика пак на крајот на ланската година евидентирал половина милион жители помалку. Во исчекување на пописот планиран за догодина, Телма ТВ, во соработка со „Само прашај“, ги истражуваше и вкрстуваше податоците од различни институции.

Новинар: Елена Ивановска - Муковска
Снимател: Игор Јанковски
Монтажер: Фана Гошевска - Живковиќ

 

Види повеќе на истата тема:

MVR broi 2502892 drzavjanstva intro   Za osum godini vo Istocna Makedonija se iselile ziteli kolku eden pomal grad intro
18 години државата троши пари на проекти без попис   За осум години од Источна Македонија се иселиле жители колку еден помал град
     
MVR broi 2502892 drzavjanstva intro   MVR broi 2502892 drzavjanstva intro
Жителите од кичевско ќе се попишуваат, ама иселените роднини да не се запишуваат како „гастербајтери“   На големо се подготвува попис, но без Закон за попис

Тагови: