fbpx

Мила Царовска: Образованието има потреба од осовременување

Голем број реакции во јавноста предизвика новата концепција за основото образование што на предлог на Министерството за образование и наука ја усвои Владата. Со министерката Мила Царовска разговаравме околу прашањата дали македонскиот образовен систем е подготвен за најавените реформи, каква ќе биде одговорноста на локалната самоуправа во нивната имплементација, како ќе се менуваат учебниците и за низа други дилеми поврзани со новата концепција.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажер: Ристо Душковски
 

Прочитајте ја целата сторија: „Реформите во образованието треба да почнат од училишните тоалети“

Тагови: