fbpx

Непринципиелни коалиции

Скриени во кафеаната во Клубот на пратеници, лидерите на четирите најголеми политички партии ги договорија најкрупните измени во историјата на изборните правила. Овие измени донесоа големи привилегии само за крупните играчи на политичката сцена и отворија врата за државно спонзорирана корупција во медиумите. Како и зошто граѓаните ги финансираат партиско-медиумските непринципиелни коалиции?

Заедничко истражување на Истражувачката репортерска лабораторија и Само прашај

Тагови: