fbpx

Зеќирија Хасипи: Непотребно се стравува дека се брза со реформите во образованието

Директорот на Бирото за развој на образованието, Зеќирија Хасипи во интервју за „Само прашај“ одговара на повеќе прашања поврзани со новата концепција во образованието, за улогата на оваа институција во креирањето на реформите и за тоа во колкав степен промените во образовниот систем се подложни на политичко влијание односно дали се поттикнати од партиските програми.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Прочитајте ја целата сторија: „Реформите во образованието треба да почнат од училишните тоалети“

Тагови: