fbpx

Нема фајде од првите снимки со дронови на ДИЖС

Нема фајде од првите снимки со дронови на ДИЖС

„Само прашај“ праша што направија институциите со евидентните депонии и загадувачи снимени со дрон изнајмен од Државниот инспекторат за животна средина. Одговорот се сведе на - ништо. ДИЖС ги препратил до инспекторите во Град Скопје и до општина Карпош, но ни едните ни другите не реагирале. Сепак и државниот и градскиот инспекторат најавуваат дека пак ќе снимаат со дронови. Нема меѓусебен протокол кој ќе постапува по снимките, но фирма за снимање има.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Бојан Шашевски
Снимател: Борис Каевски
Монтажа: Ристо Душковски

Нема фајде од првите снимки со дронови на ДИЖС
Watch the video

Нема фајде од првите снимки со дронови на ДИЖС

kopce1

„Само прашај“ праша што направија институциите со евидентните депонии и загадувачи снимени со дрон изнајмен од Државниот инспекторат за животна средина. Одговорот се сведе на - ништо. ДИЖС ги препратил до инспекторите во Град Скопје и до општина Карпош, но ни едните ни другите не реагирале. Сепак и државниот и градскиот инспекторат најавуваат дека пак ќе снимаат со дронови. Нема меѓусебен протокол кој ќе постапува по снимките, но фирма за снимање има.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Бојан Шашевски
Снимател: Борис Каевски
Монтажа: Ристо Душковски