fbpx

Четири градови, ниту една книжарница

Четири градови, ниту една книжарница

Ниту една специјализирана продавница за книги нема во градовите од југоисточниот дел на државата. Во новото продолжение од серијалот „Градови без книжарници“ откриваме дека жителите на Струмица, Радовиш, Гевгелија и Валандово се принудени да се снаоѓаат на најразлични начини за да дојдат до посакуваните наслови.

Сопственици на продавници за училишен прибор каде може да се најде по некој наслов велат дека продавањето исклучиво книги е неисплатливо.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Сузана Мицева
Снимател и монтажер: Кире Пиличев

Четири градови, ниту една книжарница
Watch the video

Четири градови, ниту една книжарница

kopce1

Ниту една специјализирана продавница за книги нема во градовите од југоисточниот дел на државата. Во новото продолжение од серијалот „Градови без книжарници“ откриваме дека жителите на Струмица, Радовиш, Гевгелија и Валандово се принудени да се снаоѓаат на најразлични начини за да дојдат до посакуваните наслови.

Сопственици на продавници за училишен прибор каде може да се најде по некој наслов велат дека продавањето исклучиво книги е неисплатливо.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Сузана Мицева
Снимател и монтажер: Кире Пиличев