fbpx

Фамилијарните средби во Тетовско зачестија преку Скајп

Фамилијарните средби во Тетовско зачестија преку Скајп

За една деценија во Тетово бројот на запишани средношколци опаднал за 2.500 ученици. Последниот серијал „Иселување од Македонија“ е за миграцијата во тетовскиот регион.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Александар Самарџиев

Повеќе на оваа тема:

На „стари години“ учат за медицински сестри за да избегаат

Од Битола „бегаат“ и работниците и газдите

Исчезнаа 700 ученици од училиштата во Југоисточна Македонија

Фамилијарните средби во Тетовско зачестија преку Скајп
Watch the video

За една деценија во Тетово бројот на запишани средношколци опаднал за 2.500 ученици. Последниот серијал „Иселување од Македонија“ е за миграцијата во тетовскиот регион.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Александар Самарџиев

Повеќе на оваа тема:

На „стари години“ учат за медицински сестри за да избегаат

Од Битола „бегаат“ и работниците и газдите

Исчезнаа 700 ученици од училиштата во Југоисточна Македонија