fbpx

Ако имате штета поради доцнење на автобус, тужете го ЈСП

Ако имате штета поради доцнење на автобус, тужете го ЈСП

Патниците на ЈСП се жалат дека секојдневно доцнат автобусите. Велат дека во летниот период, кога се проретчени и автобусите и фреквенцијата на сообраќање, чекаат и по повеќе од 30 минути. Не работат ни информативните табли и од ЈСП велат дека шест табли се на поправка.

Адвокатот Звонко Давидовиќ ги советува граѓаните да прибираат докази доколку претрпат штета поради доцнењето на автобусот и да поведат граѓански спор против Јавното сообраќајно претпријатие, бидејќи како потрошувачи треба да ја добијат услугата за која плаќаат.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Славица Филиповска
Снимател: Емин Сејрами
Монтажер: Костадин Анастасов

Ако имате штета поради доцнење на автобус, тужете го ЈСП
Watch the video

Патниците на ЈСП се жалат дека секојдневно доцнат автобусите. Велат дека во летниот период, кога се проретчени и автобусите и фреквенцијата на сообраќање, чекаат и по повеќе од 30 минути. Не работат ни информативните табли и од ЈСП велат дека шест табли се на поправка.

Адвокатот Звонко Давидовиќ ги советува граѓаните да прибираат докази доколку претрпат штета поради доцнењето на автобусот и да поведат граѓански спор против Јавното сообраќајно претпријатие, бидејќи како потрошувачи треба да ја добијат услугата за која плаќаат.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Славица Филиповска
Снимател: Емин Сејрами
Монтажер: Костадин Анастасов