fbpx

Културата сè уште чека протоколи

Културата сè уште чека протоколи

Половина година по разгорувањето на здравствената криза предизвикана од корона вирусот се’ уште нема протоколи за работа на голем број институции од културата. Филхармонијата и театарот „Комедија“ се единствените коишто сами предложиле протоколи и добиле дозвола за работа. Културните работници порачуваат дека корона вирусот не смее да ја замре новата сезона.

Новинарка: Ана Зафирова
Снимател: Сашо Доковски и Иван Поповиќ
Монтажер: Костадин Анастасов

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Културата сè уште чека протоколи
Watch the video

Половина година по разгорувањето на здравствената криза предизвикана од корона вирусот се’ уште нема протоколи за работа на голем број институции од културата. Филхармонијата и театарот „Комедија“ се единствените коишто сами предложиле протоколи и добиле дозвола за работа. Културните работници порачуваат дека корона вирусот не смее да ја замре новата сезона.

Новинарка: Ана Зафирова
Снимател: Сашо Доковски и Иван Поповиќ
Монтажер: Костадин Анастасов

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.