fbpx

„Атрактивен Американец“ од скопјанка измамил 40.000 евра онлајн

„Атрактивен Американец“ од скопјанка измамил 40.000 евра онлајн

Средовечната жена откако се зближила со странецот преку социјалните мрежи го продала станот и се задолжила за да му помогне финансиски. Колку и да звучи неверојатно, се‘ поголем е бројот на жртви коишто наседнуваат на слични измами, но тие најчесто молчат за да не бидат осрамотени. Потребно е да се охрабрат и да ги пријават делата за да се сузбие овој вид криминал.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Зоран Догов
Монтажер: Борче Крстевски

„Атрактивен Американец“ од скопјанка измамил 40.000 евра онлајн
Watch the video

Средовечната жена откако се зближила со странецот преку социјалните мрежи го продала станот и се задолжила за да му помогне финансиски. Колку и да звучи неверојатно, се‘ поголем е бројот на жртви коишто наседнуваат на слични измами, но тие најчесто молчат за да не бидат осрамотени. Потребно е да се охрабрат и да ги пријават делата за да се сузбие овој вид криминал.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Зоран Догов
Монтажер: Борче Крстевски