fbpx

Нема термини за пост-ковид прегледи

Нема термини за пост-ковид прегледи

Пациентите кои прележале КОВИД 19 тешко стигнуваат до интернистите за да проверат дали имаат некои последици од вирусот. „Само прашај“ пренесува искуства на матичните лекари за следењето на позитивните пациенти. Укажуваат дека е потребно допрецизирање на процедурите за брзите тестови: дали ги упатуваат оние кои се со или без симптоми.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Нема термини за пост-ковид прегледи
Watch the video

Пациентите кои прележале КОВИД 19 тешко стигнуваат до интернистите за да проверат дали имаат некои последици од вирусот. „Само прашај“ пренесува искуства на матичните лекари за следењето на позитивните пациенти. Укажуваат дека е потребно допрецизирање на процедурите за брзите тестови: дали ги упатуваат оние кои се со или без симптоми.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.