fbpx

МВР брои 2.502.892 државјанства

МВР брои 2.502.892 државјанства

Врз основа на евиденцијата на матичните броеви, МВР брои нешто над 2,5 милиони државјани. Во оваа бројка се опфатени и тие што живеат тука, и оние кои пријавиле дека се иселени. Заводот за статистика пак на крајот на ланската година евидентирал половина милион жители помалку. Во исчекување на пописот планиран за догодина, Телма ТВ, во соработка со „Само прашај“, ги истражуваше и вкрстуваше податоците од различни институции.

Новинар: Елена Ивановска - Муковска
Снимател: Игор Јанковски
Монтажер: Фана Гошевска - Живковиќ

МВР брои 2.502.892 државјанства
Watch the video

Врз основа на евиденцијата на матичните броеви, МВР брои нешто над 2,5 милиони државјани. Во оваа бројка се опфатени и тие што живеат тука, и оние кои пријавиле дека се иселени. Заводот за статистика пак на крајот на ланската година евидентирал половина милион жители помалку. Во исчекување на пописот планиран за догодина, Телма ТВ, во соработка со „Само прашај“, ги истражуваше и вкрстуваше податоците од различни институции.

Новинар: Елена Ивановска - Муковска
Снимател: Игор Јанковски
Монтажер: Фана Гошевска - Живковиќ