fbpx

Дали може да се докупи стаж ако компанијата во која работел работникот е ликвидирана или во стечај?

Имам неисплатена плата и придонеси за 18 месеци во 2002 и 2003 година од Газела.  Каде можам да се обратам и како да постапам за да си го дополнам стажот за пензија?

Одговара Ружица Фотиновска од Фондот на пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија.

Тагови: