fbpx

Безбедност

kade moze da se obratat graganite za postavuvanje na legnat policaec intro

Каде може да се обратат граѓаните за поставување на „легнат полицаец“?

...

dali se kontrolira bezbednosta na boite za farbanje jajca featured

Дали се контролира безбедноста на боите за фарбање јајца?

Одговара Николче Бабовски од Агенцијата за храна и ветеринарство...

koja e postapkata za prijavuvanje na seksualno voznemiruvanje na fakultetite intro

Која е постапката за пријавување на сексуално вознемирување на факултетите?

 Одговара Теодора Милевска, активист во Младинскиот мировен хаб...

kade moze da se prijavi seksualno voznemiruvanje na fakultetite intro

Каде може да се пријави сексуално вознемирување на факултетите?

 Одговара Теодора Милевска, активист во Младинскиот мировен хаб...

dali studentite odredeni komentari na profesorite treba da gi razberat kako seksualno voznemiruvanje intro

Дали студентите одредени коментари на професорите треба да ги разберат како сексуално вознемирување?

 Одговара Теодора Милевска, активист во Младинскиот мировен хаб...

prijaviv vo policija psihicko maltretiranje na deca od strana na sosed no bez uspeh dali moze da se reagira i na povisoko nivo vo mvr intro

Пријавив во полиција психичко малтретирање на деца од страна на сосед, но без успех. Дали може да се реагира и на повисоко ниво во МВР?

 Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

dali moze da se snimaat policajci na javen prostor dodeka se na dolznost na javni nastani intro

Дали може да се снимаат полицајци на јавен простор додека се на должност на јавни настани?

 Како новинари често се наоѓаме во конфликтни ситуации со полициските службеници. Сакам да прашам дали полицајците може да се снимаат на јавен простор во смисла кога се одржуваат протести и други јавни настани? Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

Тагови

02 ноември 2022

Какви новини воведува Народната банка за онлајн плаќањата да бидат побезбедни?

 Одговара Горан Јанкоски од Народна банка на Република Северна Македонија...

02 ноември 2022

Како да бидеме сигурни дека онлајн трансакцијата е безбедна?

 Одговара Горан Јанкоски од Народна банка на Република Северна Македонија...

02 ноември 2022

Што значат и како влијаат „колачињата“ што секоја веб-страница бара да се прифатат?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

02 ноември 2022

Дали портал може да користи моја фотографија без моја дозвола?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

02 ноември 2022

Во кои ситуации можам да одбијам да ги дадам моите лични податоци?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

02 ноември 2022

Каде и како може да пријавам лажни профили на социјалните мрежи?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...