fbpx

Безбедност

Што значат и како влијаат „колачињата“ што секоја веб-страница бара да се прифатат?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

sto znacat i kako vlijaat kolacinjata sto sekoja veb stranica bara da se prifatat intro

Што значат и како влијаат „колачињата“ што секоја веб-страница бара да се прифатат?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

dali portal moze da koristi moja fotografija bez moja dozvola intro

Дали портал може да користи моја фотографија без моја дозвола?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

vo koi situacii mozam da odbijam da gi dadam moite licni podatoci intro

Во кои ситуации можам да одбијам да ги дадам моите лични податоци?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

kade i kako moze da prijavam lazni profili na socijalnite mrezi intro

Каде и како може да пријавам лажни профили на социјалните мрежи?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

images prasaj Sto se slucuva otkako ke se prijavi semejno nasilstvo intro

Што се случува откако ќе се пријави семејно насилство?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

images prasaj koj treba da me obesteti za povreda i osteteno vozilo pri nesreka predizvikana od neissisten pat intro

Кој треба да ме обештети за повреда и оштетено возило при несреќа предизвикана од неисчистен пат?

Се излизгав со возилото на регионален пат кој не беше исчистен од снег. Завршив со скршеници, а возилото е целосно уништени. Кој треба да ме обештети? Одговара Елена Георгиевска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali vo policija moze da se prijavi psihicko zlostavuvanje od sopruznikot intro

Дали во полиција може да се пријави психичко злоставување од сопружникот?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

Тагови

21 декември 2021

Каде може да се пријави врсничко насилство?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа – Скопје...

21 декември 2021

Каде да се реагира доколку е повредена приватноста на децата?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа – Скопје...

21 декември 2021

Дали може и каде да се пријави онлајн вознемирување?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

21 декември 2021

Дали во полиција може да се пријави сексуално вознемирување на јавен простор?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

21 ноември 2021

Дали патничко возило смее да влече друго патничко возило?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...