Може ли да се поправи оценка ако ученикот не е задоволен?

Матеа Несторова од велешката гимназија „Кочо Рацин“ прашува дали во услов на онлајн настава учениците ќе можат да си ја поправат оценката и како ќе се изведе тоа. Одговара заменичката министерка за образование и наука Елизабета Наумоска.