Права на потрошувачи

Каде може да се пријави лице кое на црно врши трговска дејност?

...

Колку чини и како се одвива целата процедура за промена на сопственост на струјомер?

...

Дали и до кога застаруваат долговите кон ЕВН?

...

Која институција ја регулира работата на БЕГ и каде можам да поднесам жалба?

...

Каква е постапката за менување на носителот на сметките за струја?

ЕВН ни ја исклучи струјата затоа што сметката била на име на покоен. Одговара Вјоса Селими од ЕВН Македонија...

Дали можам да побарам оштета од Водовод за направена штета при санација на пукната цевка во мојот двор?

На Водовод им пукна цевка во мојот двор и ми направија штета со механизацијата додека ја санираа...

Во кои случаи и под кои услови се исклучува струјата на корисници?

Одговара Вјоса Селими од ЕВН Македонија...

Тагови

18 февруари 2018

Дали производ со недостаток треба веднаш од продавницата да го заменат или прво да го сервисираат?

Купив наочари од оптика од Велес и за неполн месец стаклата појавија некоја промена на боја. Ги однесов да ги рекламирам и ми ги земаа да ги сервисираат и за 15 дена ми ги вратија сервисирани...

16 ноември 2017

Дали Водовод има право да го прекине снабдувањето со вода додека не се платат сметките кај извршител?

Дали Водовод има право да го прекине снабдувањето со вода додека не се платат сметките кај извршител?Изваден е водомерот без присуство на сопственикот.Одговара Иван Менкиноски oд Хелсиншкиот комитет за човекови права...