fbpx

Што ако куферот е оштетен при транспорт?

Одговара Татјана Тасевска од Организацијата за заштита на потрошувачи.

Таков пропис во делот на искршен куфер нема. Меѓутоа, надомест на штета може да се побара, да се покрене постапка за надомест на штета до авиокомпанијата. И тоа може да се направи или веднаш или неколку дена по летот мислам дека временски не е ограничено. Еве осум дена по летот може да се поднесе приговор и да се бара надомест на штета за оштетениот куфер.