fbpx

Тагови

Таг: КОВИД-19

pandemijata donese anksioznost i depresivnost megju uchenicite
Пандемијата донесе депресија и анксиозност меѓу учениците

Зголемен број на деца со анксиозни состојби, панични напади и депресивни состојби, празнини во нивото на...

dali licata koi se vakcinirani protiv kovid 19 a ne prelezale moze da doniraat plazma feat
Дали лицата кои се вакцинирани против Ковид-19, а не прележале може да донираат крвна плазма?

Одговараат од Институтот за трансфузиона...

dali licata koi se vakcinirani protiv kovid 19 moze da daruvaat krv feat
Дали лицата кои се вакцинирани против Ковид-19 може да даруваат крв?

Одговараат од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Kako se odviva isplatata za boleduvanje na pacientite bolni od Kovid 19 intro
Како се одвива исплатата за боледување на пациентите болни од Ковид-19?

Одговараат од Фондот за здравствено...

images prasaj Kolku vreme po prelezuvanje na Kovid 19 moze da se daruva krv intro
Колку време по прележување на Ковид-19 може да се дарува крв?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Kolku daruvanja na krv se ostvarija vo minatata pandemiska godina intro
Колку дарувања на крв се остварија во минатата пандемиска година?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Koi dokumenti se potrebni za otsustvo na roditel od rabota dodeka deteto mu e vo izolacija intro
Кои документи се потребни за отсуство на родител од работа додека детето му е во изолација?

Одговараат од Министерството за...

images prasaj Dali ima osnov za tuzba vo slucaj da ne se primi vakcina protiv Kovid 19 intro
Дали има основ за тужба во случај да не се прими вакцина против Ковид-19?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Dali vrabotenite vo ugostitelskite i turistickite objekti imaat obvrska da bidat vakcinirani intro
Дали вработените во угостителските и туристичките објекти имаат обврска да бидат вакцинирани?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...