fbpx

Тагови

Таг: администрација

dali javno opstinsko pretprijatie moze da go smeni nacinot na presmetuvanje na plata intro
Дали јавно општинско претпријатие може да го смени начинот на пресметување на плата?

Одговара Зоран Василевски од Хелсиншкиот комитет за човекови...

se sto treba da znaete za k 15 featured
Сè што треба да знаете за К-15

На овие прашања ни одговори Весна Кочовска, инспектор за труд во...

images prasaj Dali lice so invaliditet vraboteno vo administracija treba da bide prijaveno kako invalid vo zdravstveno i penzisko osiguruvanje intro
Дали лице со инвалидитет вработено во администрација треба да биде пријавено како инвалид во здравствено и пензиско осигурување?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Dali za oddalecenost pogolema od 50 kilometri do rabotnoto mesto na vrabotenite vo javnata administracija im sleduvaat patni trosoci
Дали за оддалеченост поголема од 50 километри до работното место на вработените во јавната администрација им следуваат патни трошоци?

Прашувам за вработени во јавна администрација и наставници. Одговара...

images prasaj Kade moze da se prijavi neprofesionalno odnesuvanje na sluzbite na Grad Skopje
Каде може да се пријави непрофесионално однесување на службите на Град Скопје?

Одговара Ваљон Салиу, портпарол на Град...

Колку години работно искуство со четврти степен средно образование треба да имам за да конкурирам за административен службеник?

Имам 12 години работен стаж со завршено средно образование од 3 степен, а минатата година...

Кои услови треба административен работник во општина да ги исполни за да стане помошник раководител на сектор?

Одговара Санела Доневска од Конфедерација на слободни синдикати на...

Можат ли граѓаните да бидат вклучени во носењето одлуки на администрацијата?

...

Зошто ние обичните граѓани кои не сме дел од ниедна партија не уживаме исти права како партиските активисти во државната администрација и слични работи поврзани со бенифициите кои партиите им ги овозможуваат на активистите?

Одговара Неда Mалеска од Центарот за управување со...