fbpx

Тагови

Таг: Албанија

zapadniot balkan ke go priceka vozot za eu featured 1
Западен Балкан ќе го причека возот за ЕУ

ЕУ планира со шест милијарди евра инвестиции да им помогне на земјите од Западен Балкан во спроведувањето на...

otvoren balkan propadna vo berlinskiot proces featured
Отворен Балкан пропадна во јазот помеѓу Белград и Приштина

Тајмингот во кој албанскиот премиер го соопшти повлекувањето од Отворен Балкан укажува дека овој...

otvoren balkan gi podotvori granicite no barierite ostanaa featured predna
Отворен Балкан ги подотвори границите, но бариерите останаа

Балканската реалност се менува потешко од европската. Оваа порака не е нова, но последниов период може да...