fbpx

Тагови

Таг: дискриминација

vo svetot na tishinata mnogu barieri za lugjeto so oshteten sluh
Во светот на тишината многу бариери за глувонемите луѓе

Дали сте се запрашале како би изгледал вашиот живот кога рацете би ви служеле како средство за...

sto e diskriminacija intro
Што е дискриминација?

 Одговара Севги Издриз Муратоглу од Комисијата за...

kako se vodi postapkata za zastita od diskriminacija pred kszd intro
Како се води постапката за заштита од дискриминација пред КСЗД?

 Одговара Горан Нешевски од Комисијата за спречување и заштита од...

koja e razlikata pomegu postapkata za zastita od diskriminacija na kszd i sudskata postapka intro
Која е разликата помеѓу постапката за заштита од дискриминација на КСЗД и судската постапка?

 Одговара Горан Нешевски од Комисијата за спречување и заштита од...

pri utvrdena diskriminacija sto se prezema za da se otstrani istata intro
При утврдена дискриминација што се презема за да се отстрани истата?

 Одговара Анастасија Муратовска од Комисијата за спречување и заштита од...

kako moze da se pobara zastita od komisija za sprecuvanje i zastita od diskriminacija intro
Како може да се побара заштита од Комисија за спречување и заштита од дискриминација?

 Одговара Анастасија Муратовска од Комисијата за спречување и заштита од...

images doznaj Salterisuvanje Kako i kade da prijavam diskriminacija na rabotnoto mesto
Шалтерисување: Како и каде да пријавам дискриминација на работното место?

Ја унапредија колешката наместо тебе иако не ги исполнува потребните квалификации? Директорот му дава...

images prasaj Dali diskriminacijata na rabotnoto mesto prestavuva mobing
Дали дискриминацијата на работното место преставува мобинг?

Одговара Зоран Билбиловски, државен советник на Народниот...

images prasaj Kako i kade da prijavam diskriminacija na rabotnoto mesto
Како и каде да пријавам дискриминација на работното место?

Одговара Зоран Билбиловски, државен советник на Народниот...