Тагови

Таг: дневница

Дали следува дупла дневница за работа во недела ако фирмата отсекогаш работела и викенди?

Одговара Љуљзим Фаризи од Државниот инспекторат за...

Дали ми следува 13-та плата со 150 часови прекувремена работа?

Одговара Љуљзим Фаризи од Државниот инспекторат за...

На кој начин се исплаќа дневница за работа во недела?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

Дали обложувалниците смеат да работат во недела и колкава дневница треба да добијат вработените за работа во недела?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

Дали смее работодавачот во замена за дневница за работа на празник на работникот да му даде слободен ден?

Одговара Санела Доневска од Конфедерација на слободни синдикати на...