fbpx

Тагови

Таг: Економија

Фотографија од погон од индустриски објект
Црвена лента од влез до излез за странските инвеститори

Секоја странска инвестиција започнува со сечење црвена лента, многу камери, помпезни најави и вести за голем...

vo makedonija veke dve godini ne se objavuvaat podatocite za siromastija featured
Во Македонија веќе две години не се објавуваат податоците за сиромаштија

Државниот завод за статистика (ДЗС) за 2021 и 2022 не го објави индикаторот за сиромаштија, попознат како...

Игри на среќа: заштита на малолетниците или бизнис-интереси?
Игри на среќа: заштита на малолетниците или бизнис-интереси?

Заштита на малолетниците, поголема контрола врз дејноста или бизнис-интереси. Што се крие во позадина на...

Одлив на мозоци
Можевме ли да го спречиме одливот на мозоци?

Европската унија е во евидентна криза веќе подолго време и полека, но сигурно идеите дека таа треба темелно...

i vodata moze da ve izgori so visoki smetki featured
И водата може да ве „изгори“ со високи сметки

Високи сметки, нередовно читање водомери, како да се плати долгот на рати... Скопјани со многу прашања до...

onlajn izmami kako da se zastitime featured
Онлајн измами: Како да се заштитиме?

Како да се заштитиме од измами при онлајн купувањето? Не се сите е-трговци измамници, па затоа треба да бидеме...

skapa struja maka za plitkiot dzeb na gragjanite featured
Скапа струја – Мака за плиткиот џеб на граѓаните

Некои граѓани се жалат дека плаќаат премногу за струја, други не знаат каде да се пожалат ниту каква е...