fbpx

Тагови

Таг: енергетска криза

skapa struja maka za plitkiot dzeb na gragjanite featured
Скапа струја – Мака за плиткиот џеб на граѓаните

Некои граѓани се жалат дека плаќаат премногу за струја, други не знаат каде да се пожалат ниту каква е...

energetskata kriza izrodi mnogu eksperti za energija i klimatski promeni featured 1
Енергетската криза изроди многу „експерти“ за енергија и климатски промени 

Зимата помина, а неславно поминаа и сите апокалиптични сценарија кои се појавија како резултат на судирот во...

se urivaat rekordi vo javni nabavki bez oglasi featured
Се уриваат рекорди во јавни набавки без огласи

Во периодот јануари-ноември 2022 година вредноста на нетранспарентни јавни набавки реализирани во постапки...

kupuvaat generatori zasto ne veruvaat deka ke ima struja featured
Купуваат генератори зашто не веруваат дека ќе има струја

Повеќе од една просечна плата се троши за да се обезбедат генератори кои би се користеле како алтернативно...

fotovoltaici cekor napred tri nazad featured 1
Фотоволтаици – чекор напред, три назад

Од Владата уште кон крајот на август кажаа дека домаќинствата и помалите фирми ќе можат веднаш да...

ucilisnite zgradi ostanuvaat lamji na drzavniot budzet featured
Училишните згради остануваат ламји на државниот буџет

Цехот на децениската негрижа за училиштата се плаќа и со сметките за струја и топлина. Државниот буџет ќе...

mrak im se zakanuva na ucilistata featured
Мрак им се заканува на училиштата

Општините наместо да го подобрат квалитетот на животот на граѓаните со капитални инвестиции, средствата ги...