fbpx

Тагови

Таг: куќен совет

sto da prezemam vo slucaj koga pokrivot protekuva a kukniot sovet ne prezema nisto intro
Што да преземам во случај кога покривот протекува, а куќниот совет не презема ништо?

...

dali e dozvoleno otvoranje na ambulanta vo stanbena zgrada vo izgradba bez soglasnost od stanarite intro
Дали е дозволено отворање на амбуланта во станбена зграда во изградба без согласност од станарите?

 Одговара Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

images prasaj ziveam vo zgrada kade kukniot sovet e samo na dokument sega baraat pari za dve godini od kuken sovet koi se nasite prava i dali moze da ne tuzat ako ne platime intro
Живеам во зграда каде куќниот совет е само на документ. Сега бараат пари за две години од куќен совет. Кои се нашите права и дали може да не тужат ако не платиме?

Живеам во зграда каде куќниот совет е само на документ. Две години немаме лифт. Има амбуланта каде си...

images doznaj Se sto treba da znaete za kuknite soveti intro
Сè што треба да знаете за куќните совети

Само прашај открива сѐ она што треба да го знаете за куќните...

images prasaj Dali sopstvenicite na stanovi od posleden kat mozat da postavat soncevi paneli na krovot od zgradata bez odobrenie od drugite stanarite ili kukniot sovet intro
Дали сопствениците на станови од последен кат можат да постават сончеви панели на кровот од зградата без одобрение од другите станарите или куќниот совет?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Pretsedatelot na zgradata ne saka da plati za cistenje na cevkite sto moze da napravime za da se plati od rezervniot fond intro
Претседателот на зградата не сака да плати за чистење на цевките, што може да направиме за да се плати од резервниот фонд?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali zaednickata prostorija na kukniot sovet koja nema imoten list moze da se registrira na ZS za stanbena zgrada da ne ja prisvoi nekoj intro
Дали заедничката просторија на куќниот совет која нема имотен лист, може да се регистрира на ЗС за станбена зграда да не ја присвои некој?

Имаме аплицирано уште во 2016 година, согласно Законот за ставање на просторијата за владеење од страна на...

images prasaj Kade da se obratime koga clenovite na kuken sovet nisto ne rabotat intro
Каде да се обратиме кога членовите на куќен совет ништо не работат?

Одговара Зоран Маџовски од Регулаторната комисија за...

images prasaj Kako moze da pristignuva smetka za struja do kuken sovet iako kuken sovet ne postoi intro
Како може да пристигнува сметка за струја до куќен совет иако куќен совет не постои?

Одговара Зоран Маџовски од Регулаторната комисија за...