fbpx

Тагови

Таг: патни трошоци

images prasaj Dali na lice koe e angazirano honorarno mu sleduvaat patni trosoci i trosoci za gorivo za koristen sopstven avtomobil
Дали на лице кое е ангажирано хонорарно му следуваат патни трошоци и трошоци за гориво за користен сопствен автомобил?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali na dete koe zivee na 3 kilometri od ucilisteto i patuva so taksi mu sleduvaat patni trosoci
Дали на дете кое живее на 3 километри од училиштето и патува со такси му следуваат патни трошоци?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali za oddalecenost pogolema od 50 kilometri do rabotnoto mesto na vrabotenite vo javnata administracija im sleduvaat patni trosoci
Дали за оддалеченост поголема од 50 километри до работното место на вработените во јавната администрација им следуваат патни трошоци?

Прашувам за вработени во јавна администрација и наставници. Одговара...