Тагови

Таг: полицајци

Пријавив во полиција психичко малтретирање на деца од страна на сосед, но без успех. Дали може да се реагира и на повисоко ниво во МВР?

 Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

Дали може да се снимаат полицајци на јавен простор додека се на должност на јавни настани?

 Како новинари често се наоѓаме во конфликтни ситуации со полициските...

Дали полициски униформирани лица имаат право на бесплатен превоз во автобус или кафе и појадок во ресторан, хотел или кафетерија?

...

Дали е легално снимање (аудио и видео) на овластено службено лице додека ја врши својата работа? На пример, доколку бидам сопрен од сообраќајна полиција дали имам право да ги снимам?

Одговара Магдалена Лембовска од граѓанската организација...