fbpx

Тагови

Таг: продавница

images prasaj Dali treba da plakam za odrzuvanje na zgradata kade imam dukan cija mestopolozba nema dopirna tocka so skali i liftovi intro
Дали треба да плаќам за одржување на зградата каде имам дуќан чија местоположба нема допирна точка со скали и лифтови?

Одговара Зоран Маџовски од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali prodavnicite sami gi odreduvaat popustite ili e toa na nekoj nacin regulirano
Дали продавниците сами ги одредуваат попустите или е тоа на некој начин регулирано?

Одговара Александра Котели од Државниот пазарен...

images prasaj Kolku vreme prodavnicata ima pravo da go zadrzi proizvodot bez da go zameni
Колку време продавницата има право да го задржи производот без да го замени?

Од продавницата ми ветија дека расипаниот производ ќе ми го заменат со нов, но 15 дена немам...

images prasaj Sto da napravam dokolku od firmata ili prodavnicata odbijat da mi go zamenat proizvodot
Што да направам доколку од фирмата или продавницата одбијат да ми го заменат производот?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...

images prasaj Kade mozam da prijavam kupen rasipan aparat koj od prodazniot salon odbivaat da go servisiraat ili zamenat so nov
Kаде можам да пријавам купен расипан апарат кој од продажниот салон одбиваат да го сервисираат или заменат со нов?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...

Дали производ со недостаток треба веднаш од продавницата да го заменат или прво да го сервисираат?

Купив наочари од оптика од Велес и за неполн месец стаклата појавија некоја промена на...