Тагови

Таг: производ

Порачав на Интернет еден производ, но ми пристигна друг. Каде да пријавам?

 Одговара Татјана Ташевска од Организацијата на потрошувачите на...

Каде да се обратам кога одбиваат да ми го сменат лаптопот под изговор дека е користен иако не е?

 Ми продале лаптоп со HD резолуција, но не сум задоволен и сакам нов со Full...

Кој може да патентира производ или идеја?

Одговара Теодора Ќосева Костадиновска од Македонското здружение на млади...

Каде да се обратиме ако не сакаат да го заменат производот кој го доставија со погрешни димензии?

Преку интернет нарачавме мебел. Прво доцнеше, а потоа стигна со погрешни димензии. Не сакаат да го заменат...

Каде да се обратам кога од веб страницата каде што го купив производот не сакаат да ми го заменат?

Купив производ од веб страна, но не ми одговара. Зошто не ми дозволуваат да го заменам производот со друг...

Дали во продавниците е дозволено на производот да пишува една цена, а на каса ви наплатат друга повисока цена?

Одговара Ирена Велкова од Државниот пазарен...

Каде да пријавам производ кој не e безбеден за употреба?

Одговара Маријана Лончар-Велкова од Организацијата на потрошувачите на...

Што да направам доколку од фирмата или продавницата одбијат да ми го заменат производот?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...

Каде да се обратам за расипан апарат под гаранција кога фирмата од каде што го купив е во стечај?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...