fbpx

Тагови

Таг: работно место

dali fizicki napad po verbalna raspravija megu kolegi vo rabotnite prostorii se vodi kako nesreka na rabota intro
Дали физички напад по вербална расправија меѓу колеги во работните простории се води како несреќа на работа?

И дали треба да се постапи согласно член 36 од Законот за безбедност и здравје при работа? Одговара Милан...

images prasaj Dali moze dodeka sum na trudnicko boleduvanje na moe mesto da se vraboti drug na neopredeleno vreme a jas da bidam rasporedena na drugo mesto intro
Дали може додека сум на трудничко боледување на мое место да се вработи друг на неопределено време, a јас да бидам распоредена на друго место?

Одговара Даниела Стефановска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Koi se moite prava pri povreda na rabotnoto mesto intro
Кои се моите права при повреда на работното место?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

Додека бев на породилно отсуство на моето место фирмата вработи друг на неопределено време, а по систематизацијата е предвиден еден работник за таа позиција. Дали по завршувањето на породилното работодавачот е должен да ме врати на старото работно место?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images doznaj Salterisuvanje Kako i kade da prijavam diskriminacija na rabotnoto mesto
Шалтерисување: Како и каде да пријавам дискриминација на работното место?

Ја унапредија колешката наместо тебе иако не ги исполнува потребните квалификации? Директорот му дава...

images prasaj Kade i koga se davaat dokumenti za osteta pri povreda na rabotno mesto
Каде и кога се даваат документи за оштета при повреда на работно место?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Dali diskriminacijata na rabotnoto mesto prestavuva mobing
Дали дискриминацијата на работното место преставува мобинг?

Одговара Зоран Билбиловски, државен советник на Народниот...

images prasaj Dali lice so namalena rabotna sposobnost moze da pobara i promena na rabotnoto mesto i skrateno rabotno vreme ili samo ednoto
Дали лице со намалена работна способност може да побара и промена на работното место и скратено работно време или само едното?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali po zavrsuvanjeto na mandatot mozam da se vratam na staroto rabotno mesto koe mi e vo miruvanje
Дали по завршувањето на мандатот можам да се вратам на старото работно место кое ми е во мирување?

Одговара Ина Џугуманова од Хелсиншкиот комитет за човекови...