fbpx

Тагови

Таг: самоизолација

images prasaj Dali asimptomatskite i licata so izrazeni simptomi dobivaat ist broj denovi vo samoizlolacija intro
Дали асимптоматските и лицата со изразени симптоми добиваат ист број денови во самоизлолација?

Одговара д-р. Иринка Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарен и...

images prasaj Ako deteto e vo samoizolacija dali toa znaci samoizolacija i za drugite clenovi vo semejstvoto intro
Ако детето е во самоизолација дали тоа значи самоизолација и за другите членови во семејството?

Одговара д-р. Иринка Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарен и...

images prasaj Ako dete e vo samoizolacija kakva e procedurata za roditelite intro
Ако дете е во самоизолација, каква е процедурата за родителите?

Одговара д-р. Иринка Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарен и...

images prasaj Ima li poplaki deka graganite ne mozele da se testiraat za KOVID 19 intro
Има ли поплаки дека граѓаните не можеле да се тестираат за КОВИД – 19?

Одговара д-р. Иринка Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарен и...

images prasaj Dali se testiraat site pacienti koi ke projavat simptomi na KOVID 19 intro
Дали се тестираат сите пациенти кои ќе пројават симптоми на КОВИД – 19?

Одговара д-р. Иринка Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарен и...

images prasaj Dali rabotodavacot ima obvrska da im isplati plati i pridonesi na licata koi se vo samoizolacija
Дали работодавачот има обврска да им исплати плати и придонеси на лицата кои се во самоизолација?

Одговара Ина Џугуманова од Хелсиншкиот комитет за човекови...