fbpx

Тагови

Таг: Србија

zapadniot balkan ke go priceka vozot za eu featured 1
Западен Балкан ќе го причека возот за ЕУ

ЕУ планира со шест милијарди евра инвестиции да им помогне на земјите од Западен Балкан во спроведувањето на...

otvoren balkan propadna vo berlinskiot proces featured
Отворен Балкан пропадна во јазот помеѓу Белград и Приштина

Тајмингот во кој албанскиот премиер го соопшти повлекувањето од Отворен Балкан укажува дека овој...

balkanska formula za politicka dolgovechnost seat propaganda zhneat glasovi
Балканска формула за политичка долговечност: Сеат пропаганда, жнеат гласови

Политиката во денешно време доби нови префинети форми на пропаганда, а балканските лидери се чини дека...

zosto zapadot ja smeta srbija za plodno tlo za ruska propaganda featured
Зошто Западот ја смета Србија за плодно тло за руска пропаганда?

Руската пропаганда се обидува да се инфилтрира во различни контексти и различни општества, но во цела...

otvoren balkan gi podotvori granicite no barierite ostanaa featured predna
Отворен Балкан ги подотвори границите, но бариерите останаа

Балканската реалност се менува потешко од европската. Оваа порака не е нова, но последниов период може да...