fbpx

Тагови

Таг: стан

images prasaj nasite prostorii se od nadvoresnata strana na zgradata od nekoj stan ni tece voda kade da se obratime intro
Нашите простории се од надворешната страна на зградата. Од некој стан ни тече вода. Каде да се обратиме?

Станарите над нашите простории велат дека дефектот не е од нивните станови. Од фирмата управител ни рекоа...

images prasaj Kako se pravi fizicka delba na stan Po razvodot se uste ne napravena fizicka delba na zaednickiot stan intro
Како се прави физичка делба на стан? По разводот сѐ уште не направена физичка делба на заедничкиот стан.

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali treba sopstvenikot na stan koj zivee najvisoko vo zgradata sam da plati za saniranje na pokriv intro
Дали треба сопственикот на стан кој живее највисоко во зградата сам да плати за санирање на покрив?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Kade da se obratam dokolku kuken sovet voopsto ne svikuva sostanok intro
Каде да се обратам доколку куќен совет воопшто не свикува состанок?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali poradi neisplaten potrosuvacki kredit moze da go izgubam stanot intro
Дали поради неисплатен потрошувачки кредит може да го изгубам станот?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници...

images doznaj Potrosuvacki prava Koj e odgovoren za defekt na vodovodna cevka sto se naoga pred vodomerot na stanot intro
Потрошувачки права: Кој е одговорен за дефект на водоводна цевка што се наоѓа пред водомерот на станот

На Коки, комшијата на Марко му пукна цевка. Нашиот Марко проба да му помогне ама за...

images prasaj Sto moze da se prevezeme koga od stanot nad mojot prokisnuva a sosedot ne saka da sorabotuva intro
Што може да се превеземе кога од станот над мојот прокиснува, а соседот не сака да соработува?

Одговара Башким Алили од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali poradi neisplaten potrosuvacki kredit mozam da go izgubam stanot intro
Дали поради неисплатен потрошувачки кредит можам да го изгубам станот?

Одговара Александар Видиновски од Министерството за...

images prasaj Dali investitorite za neprodadenite stanovi plakaat danok na imot
Дали инвеститорите за непродадените станови плаќаат данок на имот?

Одговара Ваљон Салиу, портпарол на Град...