Тагови

Таг: училиште

Може ли да се поправи оценка ако ученикот не е задоволен?

Матеа Несторова од велешката гимназија „Кочо Рацин“ прашува дали во услов на онлајн...

Дали од септември ќе има поинаков систем за учење од далечина?

Заменичката министерка за образование и наука Елизабета Наумовска ги најавува плановите...

Дали до крајот на годината ќе се реализираат одложените ученички екскурзии?

На прашањето на Ванеса Крстева од гимназијата „Славчо Стојменски“ од Штип, одговара...

Дали на дете кое живее на 3 километри од училиштето и патува со такси му следуваат патни трошоци?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

Дали можам да пријавам врсничко насилство во училиштето?

Одговара Стефан Богески од Коалицијата...

Дали може ученик да се врати во редовно училиште откако бил префрлен во специјално училиште?

Хиперактивно детенце го отпишаа од училиште и сега мора да оди во специјално училиште кое е...

Дали директор на основно училиште го следува работно место после истекот на мандатот за директор?

Дали директор на основно училиште го следува работно место после истекот на мандатот за...

Како можеме да одбраниме дете од мобинг од други деца во училиште?

Одговара Димитар Низамовски од Младинскиот образовен форум. Одговара Димитар Низамовски од Младинскиот...

Дали постои законска обврска родителите задолжително да го плаќаат обезбедувањето во училиштата?

Одговара Мартин Лазаревски од Младинскиот образовен...