Тагови

Таг: воздух

Која институција е надлежна за одржување на мерните станици и дали се работи на обезбедување нови?

Одговара Ваљон Салиху од Град...

Која институција е надлежна за одржување на мерните станици и дали се работи на обезбедување нови?

Одговара Ана Петровска од Министерството за животна средина и просторно...

Дали прочистувачите на воздух навистина помагаат во прочистување на воздухот или е тоа само реклама?

...

Зошто ги сечат дрвјата кога имаме загаден воздух?

...

Зошто во Скопје не може да се реши загаденоста на воздухот?

...

Зошто не се укинат дизел возилата кои се големи загадувачи на воздухот?

...

Зошто граѓаните не излегуваат масовно на протести против загаденоста на воздухот?

...