fbpx

Uncategorised

Хотелските базени полни, „тиња“ за мавровци

Некогаш ја пиеја најубавата и најчиста вода во земјава, а денес жителите  во село Леуново и викенд населбите околу Мавровското езеро купуваат вода за да ги задоволат своите потреби...

images na acik Hotelskite bazeni polni tinja za mavrovci intro

Хотелските базени полни, „тиња“ за мавровци

Некогаш ја пиеја најубавата и најчиста вода во земјава, а денес жителите  во село Леуново и викенд населбите околу Мавровското езеро купуваат вода за да ги задоволат своите потреби...

Граѓаните прашуваат за КОВИД-19

...

КОВИД-19 category

...

images video Decata kopiraat sistem na nekaznivnost samoprasaj

Децата копираат систем на неказнивност

По „Јавна соба“ продолжува низата на девијантни појави кај нашите деца, сега со „Гладијаторските мечеви на малолетници“. Кога системот на социјална контрола и санкција е затаен во институциите и во семејството, насилното однесување на децата е очекувано, смета социологот Надица Таневска Јанева...

Преку скриени трошоци заработуваат илјадници евра од возачите

Издавањето или замената на сообраќајна дозвола при регистрација на возилата има скриени трошоци. Иако на сајтот на Министерството за внатрешни работи наведено е дека тоа чини само 200 денари, граѓаните за докомплетирање на документацијата треба да дадат уште околу 10 евра...

5 pridobivki od EU ALB

Pesë arritje të rëndësishme për Maqedoninë nga BE

...

30 09 2017 ALB

Udhëzim për të dalë nga labirinti i procedurës administrative

...

Тагови

Домот за стари наречен желба

Повеќе од една година е запрена градбата на Домот за стари лица во Штип. Објектот од 3000 квадрати кој е изграден до карабина и не може да се догради додека не завршат административните процедури во Министерството за транспорт и врски...