fbpx

Ако учат да танцуваат, ќе имаме самоуверени ученици со здраво тело и дух

Танцот треба да се воведе во образовниот систем. Со часовите по танц децата подобро ќе се запознаат себеси, а самодовербата ќе им биде многу поголема, препорачува Искра Шукарова, кореографка и професорка на Катедрата за балетска педагогија на Факултетот за музичка уметност во Скопје.

Тагови: