fbpx

Биодиверзитет во витрина

Природно-научните музеи немаат доволно пари за одржување на големите збирки, а бројот на обучени професионалци се намалува. Цели области на експертиза се изложени на исчезување, бидејќи не се вработуваат млади професионалци за работните места на оние кои се пензионираат. Министерството за култура лани издвоило вкупно 8.000 евра за скопскиот и струшкиот музеј.

Документарниот филм „Биодиверзитет во витрина“ го изработи Институтот за комуникациски студии.

 

Тагови: