fbpx

Време е да се разобличат скриените пораки на „Плачеш ко девојче!“, „Издржи, маж си!“ 

Феминизмот не само што се залага за подобрување на положбата на жените, туку исто така се обидува да ги разобличи и родовите стереотипи кои им штетат на мажите. Ана Василева, активистка за женски права, во влогот на РесПублика говори за присутноста на „токсичната машкост“ во општеството. 

Тагови: